Gyakran Ismételt Kérdések a kék fénnyel és a BlueOptic szemüvegekkel kapcsolatban

Mi az a kék fény? Tényleg rontja a szemet? Minden képernyő rossz? Kevésbé romlik a szemem, ha bekapcsolom a telefonomon a kék fény szűrőt? Mire jó a BlueOptic szemüveg? Kontaktlencsével is hordható? Dioptriás? Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket – a válaszokkal együtt!

Mi az a kék fény?

A kék fény a látható színskála egy része, 400 és 525 nm hullámhossz között. Gyakran sugározzák magukból LED-es készülékek, különösen a számítógépek, laptopok, okostelefonok kijelzői.

Milyen tünetei vannak ?

Nem csak évek múltán veheted észre a kék fény negatív hatásait: ha sokat ülsz a gép előtt, a nap végére könnyen elfárad, kiszárad a szemed, ami rontja a koncentrációt, illetve fejájást is okozhat. A helyzeten tovább ront, hogy a monitor előtt ülve ritkábban pislogunk, így nincs meg a szem normális nedvesség-szintje.

Minden képernyő rossz?

Sajnos igen, nincs jelentős különbség a képernyők között, mindegyik bocsát ki kékfényt. A TV, a monitor, az okostelefon, a tablet, az ebook olvasó egyaránt.

Akkor teszed a legjobbat a szemednek, ha ezeket minél kevesebbet használod! Természetesen tudjuk, hogy a mai világban ez szinte lehetetlen, ezért B-tervnek azt javasoljuk, hogy a képernyő előtt, használj speciális , monitor szemüveget, hogy csökkentsd a káros hatásokat.

Kevésbé romlik a szemem, ha bekapcsolom a telefonomon a kék fény szűrőt?

Sok telefonban van beépített kék fény-szűrő mód, illetve a számítógépekre is tudsz tenni olyan programokat, amik úgy állítják be a fényerőt, színeket, stb., hogy minimalizálja a kék fény-kibocsátást. Sőt, néhány készülék automatikusan átáll kék fény szűrős, „éjszakai“ üzemmódra egy bizonyos időpont után, hogy ne befolyásolja a melatonintermelést, és este könnyebben elaludj. Lehet, hogy te is észrevetted már, hogy a telefonod színei esténként sárgásabbnak tűnnek?

Ez azonban az újabb kutatások szerint épp az ellenkezőjét érheti el: míg a kékes színeket az agyunk az estével, éjszakával, ezzel a pihenéssel kapcsolja össze, a sárgás fény a nappalra utal, és felébreszt.

Amíg a kutatók azon vitatkoznak, hogy a kék fény szűrő segíti vagy rontja az éjszakai alvásodat, addig egyvalamit biztosan megtehetsz: ha lefekvés előtt 1,5-2 órával már kerülsz mindenfajta kijelzőt, akkor biztosan nem kell aggódnod a színek miatt!

Hogyan lehet csökkenteni a kék fény káros hatásait?

Különböző kék fény szűrő módszerekkel, ami lehet egy alkalmazás (lásd fentebb), egy, a monitorra szerelhető szűrő, vagy egy monitor szemüveg. A szoftveres, vagy felszerelhető filterek a képernyők káros sugárzásaitól védenek.

Hol lehet monitor szemüveget kapni?

Itt, a BlueOptic oldalán:) A mi szemüvegeinknek az a különlegessége, hogy nem csak óvják a szemedet, de még jól is néznek ki, hiszen tudjuk: látni és csinosnak látszani egyaránt fontos:) A női verzió megfelel a legújabb divattrendeknek, az uniszex szemüveget pedig – ahogy a neve is sugallja – férfiak is bátran viselhetik.

Mire jó a BlueOptic szemüveg?

A BlueOptic egy olyan, speciális monitor szemüveg, ami segít csökkenteni a különböző kijelzők káros hatásait, gyengíti a kék fényt és ezáltal megőrizheted szemed egészségét, frissességét. Könnyebben tudsz elaludni esténként, kipihentebben ébredsz, és a nap végén is ugyanúgy tudsz koncentrálni, mert nem kell szemszárazsággal, fáradtsággal, fejfájással küzdened.

Dioptriás a BlueOptic szemüveg?

Nem, ennek egyetlen funkciója az UV fény szűrése és a kék fény gyengítése, amivel csökkentheted a monitor előtti szemfáradtságot. Amennyiben a szemed már romlásnak indult, mindenféleképpen érdemes felkeresned egy szemészt vagy egy optikust, aki megvizsgál, majd felírja neked a megfelelő szemüveget – amihez valószínűleg tudsz majd kék fény szűrő réteget is kérni.

Használhatod-e kontatklencsével a BlueOptic szemüveget?

Igen, a kettő semmilyen hatással nem lesz egymásra. A BlueOptic a látásodat nem befolyásolja, csak a  kék fény káros hatásait csökkenti, ezért a lencse mellett sem lesznek vele problémáid.

Melyik szemüveget válaszd?

Amelyiket szeretnéd:) Jelenleg 2 különböző BlueOptic monitor szemüveget tudsz megvásárolni az oldalunkon, egy trendi női, és egy semleges uniszex kiadást. Mindkettőhöz kapsz ajándékba egy tokot, amiben biztonságban tudhatod, és egy textil törlőkendőt, hogy mindig tökéletes legyen a kilátásod.

Mindenkinek beválik a monitor szemüveg?

Természetesen nem vagyunk egyformák, így semmiből nincs olyan megoldás a világon, ami mindenkinek tökéletesen ugyanúgy működne. A tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései alapján a megrendelők 96%-a elégedett a szemüveggel, nekik segített a panaszaik csökkentésében. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel neked is jó lesz:)

Ha azt tapasztalod, hogy pár napon belül nem javul a helyzet, még mindig kiszárad a szemed, megfájdul a fejed estére, akkor első körben érdemes elmenned szemészhez, mert lehet, hogy dioptriás szemüvegre is szükséged van.

Mi történik, ha mégsem válik be a BlueOptic szemüveg?

60 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk, sőt, még a visszaküldés árát is mi álljuk, vagyis garantáltan egy fillért sem veszítesz, ha kipróbálod. Ha nem vált be, csak írj egy emailt, és már indítjuk is a futárt, hogy elhozza!

A szemüveg árát kérdés nélkül visszafizetjük, de ha írsz egy pár sort, hogy miért nem vált be, vagy mi volt vele a gondod, azzal sokat segítesz nekünk, hogy a jövőben kiküszöbölhessük a hasonló problémákat. 

Vannak a BlueOptic szemüvegnek káros „mellékhatásai”?

Alapvetően nincsenek, hiszen a szemüveg nem dioptriás, nem tesz mást, csak csökkenti a kék fény káros hatásait. 

Ugyanakkor előfordulhat, hogy azt hiszed, a látásod még jó, de a valóságban már van egy minimális szemromlás, ezen pedig a BlueOptic sem segíthet, sőt, akár ronthat is a helyzeten.

Ha azt veszed észre, hogy a BlueOptic viselésével is

  • elfárad a szemed,

  • megfájdul a fejed a nap végére,

  • gyakran kapod magad azon, hogy enyhén hunyorítasz,

  • közelebb/távolabb kell tartani a kisbetűs olvasnivalót,

minél előbb menj el egy szemorvosi vizsgálatra!

Mennyire tartós a szemüveg?

Eddig nem érkezett rá panasz:) Mind a keret, mind a lencsék olyan anyagból készültek, ami ellenáll a hétköznapi kihívásoknak, beleértve a vizet, párát, izzadtságot, kisebb karcokat. Természetesen szemüvegről lévén szó, vigyázni kell rá: amikor nem használod, tartsd tokban, ne dobáld, ne tegyél rá dolgokat, ne vágd zsebre a kulcsaiddal együtt, és a megfelelő módon tisztítsd – lásd következő kérdés:)

Milyen lencse van a szemüvegben?

A lencse minden esetben 0 dioptriás, anyaga CR-39, ami 1,56 törésmutatójú.

Hogyan kell tisztítani a BlueOptic szemüveget?

Tisztítása nagyon egyszerű: a kisebb szennyeződéseket, például ujjlenyomatok, por, pára- vagy izzadtságcseppek, egyszerűen töröld le a tisztítókendővel, amit ajándékba küldünk a csomagodhoz.

Ha nagyobb szennyeződés kerül rá, használj PH semleges szappant, mosogatószert langyos vízzel, majd töröld szárazra a kendővel. Kerüld az alkoholt és az oldószereket, valamint a súrolószerek használatát, mert ezek károsítják a felületi rétegeket!

Reméljük, hogy e cikkel minden kérdésedet sikerült megválaszolnunk – ha pedig még mindig vannak benned kétségek, írj nekünk bátran!

×
×

Cart